Visibility Check onderzoek

Hoe staat het met de online vindbaarheid van mijn onderzoeksoutput? Kunnen andere wetenschappers mijn publicaties vinden? Hoe kan ik social media inzetten voor een breder bereik van mijn onderzoek?  De Visibility Check biedt u in enkele minuten inzicht in het bereik van uw publicaties.

De Visibility Check geeft informatie over de vindbaarheid van publicaties en biedt tips om dit te vergroten. 

Doe de check

Vindbaarheid publicaties

Een goede vindbaarheid van uw onderzoeksoutput, betekent een grotere zichtbaarheid. Naast traditionele citatietellingen zijn er steeds meer nieuwe factoren die het bereik van uw onderzoek meten. Zo kunt u met altmetrics (alternatieve citatiemetingen) zien hoe vaak een artikel op Twitter en andere media wordt vermeld. De Visibility Check geeft inzicht in uw zichtbaarheid van uw publicaties en geeft advies om uw impact te vergroten.

Open Science

Er is een wisselwerking tussen open science en de vindbaarheid van uw wetenschappelijke publicaties. Open Science gaat over het toegankelijker en transparanter maken van de wetenschappelijke cyclus. Door uw onderzoek in alle openheid te delen creëert u transparantie en is het breed vindbaar en zichtbaar.

Lees meer over outreach & public engagement.

Contactpersonen Visibility Check