ORCID

Een ORCID iD biedt u een persoonlijke digitale identifier waarmee uw naam automatisch gekoppeld wordt aan uw publicaties en professionele profiel. Doorloop het stappenplan op deze pagina en ga aan de slag met ORCID.

Een ORCID profiel bespaart u tijd bij het aanvragen van bijvoorbeeld subsidies, het zorgt ervoor dat uw publicaties zichtbaar vindbaar zijn en daarmee krijgt u meer erkenning voor uw bijdragen aan de wetenschap. 

Meld u aan bij ORCID

ORCID register

Ga naar orcid.org/register. Registreer u met een e-mailadres naar keuze. U kunt u ook via de Universiteit Utrecht registreren met uw Solis-id en wachtwoord. U klikt dan op 'sign in'vervolgens op de knop 'Access through your institution'.

Voeg links naar uw profielen toe aan ORCID

Use your ORCID ID

Denk bijvoorbeeld aan de website van het departement waar u werkt, GitHub, LinkedIn enzovoorts. Neem ook een link op naar uw 2022世界杯押注app profielpagina zodat anderen u gemakkelijk kunnen contacteren. 

Voeg ORCID toe aan uw 2022世界杯押注app profielpagina

ORCID stap 4

Er verschijnt dan een ORCID icoon op uw profielpagina met een link naar uw ORCID profiel. Ga naar uw profielpagina en klik in de tab profiel op link toevoegen om de koppeling tussen uw profielpagina en uw ORCID profiel te maken. ORCID op 2022世界杯押注app profielpagina

Gebruik uw ORCID voor

ORCID stap 5
  • Publicaties
  • Financieringsaanvragen
  • Peer reviews
  • Lidmaatschappen
  • Pure
  • En meer.....

Wetenschappers over ORCID

Hulp nodig?

Als u verder nog vragen heeft of hulp nodig hebt met het aanmaken en vullen van uw ORCID iD, neem dan contact op.